Wil je een passende reisverzekering hebben, waar je gedurende de volledige reis plezier van kunt hebben? Dan kan het zijn dat je enkele aanpassingen moet doen aan jouw huidige verzekering. Als je nog helemaal geen verzekering hebt, kun je deze ook zo veel mogelijk passend maken door bepaalde keuzes te maken. Het kan een wereld van verschil opleveren bij onverwachte gebeurtenissen op vakantie. Bij medisch letsel, een ziekenhuisopname of het verliezen van bagage sta je immers voor hoge kosten als je alles zelf moet betalen. Een verzekering helpt jou met een vergoeding. Maar waar moet je dan op letten om de passende verzekering te hebben. En welke aanpassingen komen hierbij kijken? 

Standaardverzekeringen zijn niet toereikend

Een passende reisverzekering is geen standaardverzekering. De basisdekkingen zijn speciaal bedoeld als uitgangspunt, maar passen lang niet bij iedere situatie. Iedere reis is immers uniek. Dus waarom zou je dan genoegen nemen met de basis als je deze ook passend kan maken aan jouw behoeften? Zorg er daarom als eerste voor dat je jouw behoeften duidelijk hebt. Vergeet hierbij niet om de reisbestemming en reisduur goed mee te nemen in het maken van de keuzes. Iedere bestemming kent andere risico’s waar je tegen verzekerd wilt zijn. Daarnaast speelt de reisduur een grote rol. Mocht je langer op vakantie willen, levert het ook weer een ander soort verzekering op dan voor de kortere vakanties. 

Aanpassingen voor iedere reis mogelijk

Daarbij kan het zomaar zijn dat je al een doorlopende reisverzekering van Univé hebt, maar net weer een andere reis gaat maken. Een bepaalde dekking kan in dit geval niet meer voldoende zijn, waardoor je toch iets te kort komt op vakantie. Dit ga je in eerste instantie vrijwel niet merken. Jouw vakantie verloopt goed, er zijn geen problemen en je hebt ook geen medische zorg nodig. Maar als er dan wel wat gebeurt, sta je ineens voor verrassend hoge kosten. De financiële situatie verandert in een klap als jouw verzekering niet bij je past. De flexibiliteit die je hebt met het doen van aanpassingen zorgt dat je voor iedere reis weer de juiste dekking hebt gekozen. Mocht je dus eens een andere vakantie hebben dan je normaal doet, is dit geen probleem meer. 

Niet voor onaangename verrassingen meer staan

Uiteindelijk doe je het allemaal voor het niet hebben van onaangename verrassingen. Iedereen kan wel eens wat overkomen. Denk hierbij niet alleen aan letsel of ziekte, maar ook een vertraging, volledige annulering of het verliezen van waardevolle spullen. Met een goede reisverzekering ben je hiertegen gedekt. Je kunt dan met een gerust hart nieuwe spullen kopen en blijven genieten van jouw vakantie. Uiteindelijk kun je jezelf dus veel geld besparen met een kleine aanpassing in de verzekering. Je betaalt wellicht meer voor de maandpremie, maar op de lange termijn scheelt het veel geld als je op de juiste manier verzekerd bent. De aanpassingen zijn dus niet alleen goed voor de vakantie en jouw gemoedsrust, maar ook voor jouw portemonnee.